20 de juny

20.06.1891ds Barcelona. Carta a Marià de Rocafiguera. Li anuncia que Jaume Collell li remetrà els «Goigs de Sant Miquel dels Sants» perquè els faci estampar [EJV VII 209; TO I 986]. 

Datada a Sant Sebastià (Guipúscoa) una carta d’Antonio Arzak, en la qual li envia la seva poesia «Bi Kabiah», dedicada a JV, acompanyada de la versió castellana, i li demana si en pot fer una traducció al català a fi d’incloure les tres versions en l’edició poliglota que en prepara el consistori dels Jocs Florals èuscars [EJV VII 210]. 

Datada a Barcelona una carta de Francisco Bru Lassús, oncle de Claudi López, en la qual li demana, com a «último favor», que enviï una carta adjunta al seu nebot Claudi López «en el punto donde se halle» [EJV VII 211]. 

La Veu del Montserrat publica la poesia «Himne a sant Lluís»; inclosa a Montserrat amb el títol «A sant Lluís» i el subtítol «Himne dels Lluïsos a Montserrat» [TO III 261].

*20.06.1883dc S’inicien a Barcelona les sessions del Segon Congrés Catalanista, que duraran fins al dia 27 d’aquest mes.


Bibliografia:

Fages de Climent, Francesc Xavier. «Glorias españolas: Jacinto Verdaguer». AmpurdánSemanario Comarcal de FET y de las JONS [Figueres], any IV, núm. 143 (20 juny 1945), p. 3 i 5.


Imatge: Fundació Jacint Verdaguer