19 de juny

19.06.1867dc Font del Desmai (Folgueroles). Té lloc la primera «esbartada», reunió fundacional de l’Esbart de Vic, format per deu joves estudiants «aimadors de la llengua i de les glòries catalanes». A més de JV, hi són presents Jaume Collell, Josep i Francesc Masferrer, Marià Campà, Pere Andreu, Antoni d’Espona, Martí Genís i Aguilar, Josep Salarich i Josep Serra i Campdelacreu [TorrentsEstudis 115]. JV hi llegeix un discurs: «Hermosa per demés m’ha semblat la ideia d’aplegar-nos sovintet…» [TO I 397].


Bibliografia:

Verdaguer i Santaló, Jacint. Discurs que, per a donar començament a les Academies Literàries tingudes en la Font del Desmai per lo cercle de joves vigatans entusiastes aimadors de la llengua i les glòries catalanes, digué en Jacinto Verdaguer en lo dia 19 de juny de l’any 1867. Vic: Impremta i Llibreria de Soler Germans, 1867. 8 p.


Imatge de folgueroles.cat. Ajuntament de Folgueroles. Recuperat de https://www.folgueroles.cat/turisme/llocs-dinteres/font-del-desmai.html#prettyPhoto