18 de juny

18.06.1886dv Datada a Vilafant una carta de Jacint de Macià, director del Semanario de Figueras, en la qual el felicita pel viatge a Palestina i desitja «conocer pronto las sublimes impresiones que en su obra ha debido produir la visita de los Lugares más Santos del Universo». Li fa saber que ha publicat tres articles sobre Canigó en la revista que dirigeix i el convida a ell i a Marià Aguiló a visitar «este país» i en especial Sant Pere de Rodes [FVP T-297].

*18.06.1869dv El general Prim, líder del Partit Progressista, és nomenat president del Consell de Ministres d’Espanya, càrrec que ocuparà fins a la seva mort el desembre de 1870.


Bibliografia:

Atlantida: Cantata scenica in 1 prologo e 3 parti: riduzione per canto e pianoforte sul poema di Jacinto Verdaguer; adattato da Manuel de Falla; opera postuma completata da Ernesto Halffter; versione ritmica italiana di Eugenio Montale; sceneggiature e didascalie di Margherita Wallmann; secondo le annotazioni di Manuel de Falla. Milà: G. Ricordi & C., 1962. 348 p. [Obra de Manuel de Falla completada per Ernesto Halffter basada en L’Atlàntida] [Programa ampli de l’estrena en versió escènica al Teatro alla Scala de Milà el 18 de juny de 1962, amb Pier Francesco Poli (tenor) i Teresa Stratas (soprano), sota la direcció de Thomas Schippers] [Text bilingüe català-italià]


Imatge del Semanario de Figueras (1886). Biblioteques de la Diputació de Girona. Biblioteca Fages de Climent (Figueres). Recuperat de: http://www.bibgirona.cat/pandora/results.vm?q=parent:0000060961&t=-score&lang=ca&view=Figueres#