11 de juny

11.06.1885dj Barcelona (o Vilanova i la Geltrú). Assisteix a l’enterrament de Josep Verdú, jove poeta mort als trenta-tres anys [L’Arc de Sant Martí, 11.06.1885]. 

Carta (s. l.) a Francisco Díaz Carmona en la qual li parla de la renúncia a la canongia [Referit a FVP T-137]. 

Datada a Madrid una carta d’Antonio Cánovas del Castillo, president del Govern espanyol, en resposta a la del dia 8 de juny de JV, en la qual lamenta la seva no acceptació de la canongia que li ha ofert el Govern, «pero, a la vez, comprendo y me explico bien que las razones que me da le obliguen a obrar de tal modo» [EJV V 17]. 

Datada a París una carta d’Albert Jounet, en la qual li acusa recepció d’un exemplar de Caritat que ha rebut a través d’Albert Savine i li agraeix la carta que l’acompanyava, en la qual «nous avons trouvé dans votre sympathie la plus précieuse récompense de nos efforts pour servir la beauté, la vérité et la foi» [EJV V 18].

*11.06.1873dc Francesc Pi i Margall és elegit president de la República Espanyola.


Bibliografia:

Commemoració del 115è aniversari del traspàs de Jacint Verdaguer: Verdaguer, el borreu Serra i Miàs i l’amic Joan Segura. A cura de Teresa Clota. Barcelona: Indrets del Record: Ajuntament de Barcelona, 2017. 24 p. [Recull de textos] [Programa de mà de l’acte celebrat al cementiri de Montjuïc l’11 de juny de 2017]


Imatge: Fundació Jacint Verdaguer