7 de juny

07.06.1885dg Datada a Madrid una carta de Marcelino Menéndez Pelayo, en la qual li diu que la recomanació per al seu cosí (veg. 03.06.1885) seria ben rebuda pel Govern, i que «yo la apoyaré por mi parte». També li diu que «no acierta usted» en la renúncia a la canongia, i li agraeix la tramesa de la «bellísima» traducció de Nerto de Frederic Mistral, sobre la qual li fa un retret: «¿Por qué no la hizo usted en verso, que es su lengua natural y propia?» [EJV V 13]. 

El Semanario de Mataró es fa ressò del nomenament de JV per a una canongia de la diòcesi de Barcelona.

*07.06.1872dv Comença a circular a Barcelona el primer tramvia, amb tracció animal, entre les Drassanes i Gràcia.

*07.06.1896dg Una bomba llançada per elements anarquistes al carrer de Canvis Nous de Barcelona, al pas de la processó de Corpus de la parròquia de Santa Maria del Mar, causa diversos morts i un gran nombre de ferits.


Bibliografia:

Collell i Bancells, Jaume. «Una carta inèdita de mossèn Verdaguer». Gazeta de Vich, núm. 3733 (7 juny 1930). [Edició d’una carta enviada per JV a Collell el 1874] [Editada modernament per Joan Requesens a Estudis verdaguerians de Jaume Collell, 1996, #0000, p. 477-479]


Imatge: Fundació Jacint Verdaguer