6 de juny

06.06.1883dc Arran d’una lectura de l’oda «A Barcelona» feta a la seu de l’Associació d’Excursions Catalana, el diari El Diluvio critica les correccions introduïdes per JV a aquesta obra: «Los Juegos Florales premiaron una Oda patriótica, algo exagerada por cierto y que parecía hecha por encargo del Sr. Rius y Taulet […] y después de los zurcidos y remiendos se ha convertido en una oda mística», i pregunta a l’Ajuntament: «¿Se imprimirá la patriótica o la mística?». [EJV IV 71 n. 2; PinyolRecepCrít 200].

El diari La Renaixença fa saber que el Consistori dels Jocs Florals de Barcelona ha concedit a l’Ajuntament l’autorització per a imprimir l’oda «A Barcelona».

*06.06.1897dg Mor a Barcelona Marià Aguiló i Fuster, poeta, lingüista i bibliògraf, mentor i amic de JV.


Bibliografia:

Benach i Olivella, Joan-Anton. «Delirante resurrección de Verdaguer». La Vanguardia, 6 de juny de 2002, p. 43 [Ressenya de la performance Suite poètica-tèxtil en quatre temps, de Iago Pericot, amb Carles Hac Mor, presentada el dia 4 anterior a l’Espai Brossa de Barcelona]


Imatge: Fundació Jacint Verdaguer