4 de juny

04.06.1884dc París. Continua l’estada a la ciutat. Un d’aquests dies conversa amb Frederic Mistral i amb Anfós Daudet tot passejant pel jardí de les Tulleries. «Mistral i Víctor Hugo representen avui les dues grans corrents de la poesia contemporània. Aquest canta les conquistes de la llibertat i als pobles anant en romiatge als temples de la raó i l’altre lo retorn a la deserta llar dels avis; l’un té escrites en son escut les tres paraules: Liberté, Égalité, Fraternité; i l’altre hi té les que tenim en los nostres los trobadors de Catalunya: Patria, Fides, Amor» [GaroleraExcViatg I 118, II 247-267; III 68-69; TO I 106-111].


Bibliografia:

Fortunet i Busquets, Rossend. «Figueres i el Canigó». La Veu de l’Empordà: Setmanari Portaveu del Centre Catalanista de Figueres, 2a època, any XI, núm. 294 (4 juny 1910), p. 2-3. [Sobre la propera estrena a Les Arenes de Figueres, el 12 de juny, d’Argument de la tragèdia lírica ‘Canigó’, #0000]


Imatge: pexels.com