1 de juny

01.06.1892dc Barcelona. Carta a Jaume Collell. Li desitja una bona estada al balneari de la Puda i li adjunta l’opuscle Exorcismos contra Satanás y los ángeles apóstatas, mandados publicar por nuestro Santísimo Padre León XIII, i li comenta: «Una vegada, al prendre jo lo llibre dels exorcismes, me va dir amb veu de tro lo mal esperit: —Aqueixa és la font de la salut, explica-ho a aquell savi que tu saps; digues-li que Satanàs ho ha dit.— No et va pas anomenar, mes jo vaig creure que parlava de tu» [EJV VIII 30; TO I 1000; CondeminasExorc 33].

*01.06.1888dv S’inaugura a Barcelona el monument a Colom, dissenyat per Gaietà Buïgas i amb l’estàtua del navegant esculpida per Rafael Atché.


Bibliografia:

Verdaguer i Santaló, Jacint. «Discurs que, per a donar començament a les Acadèmies Literàries tingudes en la Font del Desmai per lo cercle de joves vigatans entusiastes aimadors de la llengua i de les glòries catalanes, digué en Jacinto Verdaguer en lo dia 19 de juny de l’any 1867». Lo Gai Saber, núm. 7 (1 juny 1868), p. 1-2.


Imatge: Fundació Jacint Verdaguer