28 de maig

28.05.1886dv Suez. JV i el doctor Almera s’embarquen al vapor correu Isla de Luzón, per al viatge de tornada a Catalunya. El vaixell discorre pel canal entre les ciutats de Suez i Port-Saïd. «A dreta i esquerra blanqueja el desert, planer, net i pelat, arenós i sens una herba ni una fulla, sens una ramada, ni un vol d’aucells, sens un refilet ni un remor, com no sia del vent que aixeca i arremolina la pols i la rebat als ulls del cameller estabornit pel sol i panteixant de por i cansament» [TO I 265].


Bibliografia:

Triadú i Font, Joan. «Actualitat de la vida i el geni de Verdaguer». Avui, 28 de maig de 1986, suplement «Avui dels Llibres», p. 1. [Recensió d’Estudis sobre Verdaguer de Josep Maria de Casacuberta (#0000), Els goigs i els càntics d’Osvald Cardona (#0000), Aspectes de nova observació de Miquel Arimany (#0000) i Jacint Verdaguer: Història, crítica i poesia d’Isidor Cònsul (#0000)]


Imatge: pexels.com