27 de maig

27.05.1893ds En una carta a Francisco Blanco García, religiós d’El Escorial, datada aquest dia, Jaume Collell desaprova tàcitament que JV hagués estat foragitat de Barcelona en un episodi que «traerá graves consecuencias; sólo diré a usted que nunca más que ahora he temido por la cabeza y la salud del amigo de mi alma» [MonjasDocInéd 49]. 

La Veu del Montserrat diu que Verdaguer fa uns quants dies que s’hostatja al palau episcopal de Vic i que s’hi estarà una temporada per tal d’acabar l’obra de «la Infància de Jesús» («La fugida a Egipte» de Jesús Infant). En el mateix número es manifesta el desig que «arribés a ser una realitat la idea que s’ha vertit de fer una regular i complerta edició de totes les seves obres».

*27.05.1901dl La Unió Catalanista, en una assemblea celebrada a Terrassa, accepta la donació del terreny en el qual s’alça el Pi de les Tres Branques, a Castellar del Riu, feta per la propietària, Maria Marfeu i Buixareu de Campà.


Bibliografia:

Verdaguer i Santaló, Jacint. «Santa Metchildis». Lo Pensament Català, any I, núm. 4 (27 maig 1900), p. 29-30. [Reproduïda a Lo Missatger del Sagrat Cor de Jesús, any VIII, núm. 91, juny 1900, p. 149-151] [Narració]


Font de la imatge: Trencadís. Diputació Barcelona.