22 de maig

22.05.1895dc Barcelona. Hi arriba en tren a primera hora del matí, procedent de Madrid. Decidit a no tornar a la Gleva, roman a la ciutat, probablement allotjat en una dispesa, per passar a viure al domicili de Deseada Martínez el dia 1 de juny. Escriurà a En defensa pròpia: «Tornant de Madrid, me quedí a Barcelona mirant cap a Vic des d’ací, com un canari escapadís d’aquelles terres, que des d’un arbre contempla la gàbia de joncs que li estava reservada; com un pres escapat que mira des del carrer la seva presó» [PlansEDP 302; TO I 362]. 

La revista La Hormiga de Oro publica la poesia «San Felip Neri» en traducció al castellà per Lluís M. de Valls; inclosa a Lo somni de sant Joan (versió definitiva) amb el títol «Sant Felip» [TO II 465].


Bibliografia:

Zulueta i Escolano, Lluís de. «El cincuentenario de La Atlántida». La Prensa [Santa Cruz de Tenerife], 22 de maig de 1927, p. 1-2.


Imatge: pexels.com