21 de maig

21.05.1887ds Datada a Besiers una carta de l’escriptor i membre del Felibritge Frederic Donnadieu en la qual li fa saber que per conducte de Justí Pepratx ha rebut unes medalles que JV ha beneït «ainsi que la croix en bois d’olivier de Gethsémani, souvenir de votre voyage à Jérusalem, que vous avez eu la bonté d’y joindre» [FVP T-150]. 

El setmanari satíric Madrid Cómico publica a tota plana a la portada una caricatura de JV feta per Ramón Cilla amb la llegenda: «En su poema Atlántida ha probado / talento excepcional, genio profundo… / Gracias a Verdaguer, no se ha acabado / la poesia épica en el mundo». 

La Veu del Montserrat publica un nou fragment del Dietari d’un pelegrí a Terra Santa.


Bibliografia:

Castellanos i Vila, Jordi. «Verdaguer, Gaudí i Maragall: de la pietat a la justícia». Avui, 21 de maig de 2002, p. 22. [Sobre les relacions entre el temple de la Sagrada Família i les obres de JV i Maragall]


Imatge: Fundació Jacint Verdaguer